Freia logo


Bygg ditt eget
Sjokoladehus

Sjokoladehus: Et alternativ til pepperkakehus | Freia

Freia logo


Bygg ditt eget
Sjokoladehus

Sjokoladehus: Et alternativ til pepperkakehus | Freia | mobil

Alltid laget
pepperkakehus til jul?
Bygg et sjokoladehus som smelter på tungen!

Det er nok av andre ting som skal bakes, kjevles og stekes til jul. Med Freia sjokoladehus kan du hoppe rett til montering og dekorering, som vel er det morsomste for alle?

Og du. Pepperkakehus er godt, men kanskje sjokoladehus smaker enda bedre?

Dette trenger du:

5 stk Freia Melkesjokoladeplater
1 pose Freia Non Stop
1 eske Freia Melkehjerter

5 stk Freia Melkesjokoladeplater, 1 pose Freia Non Stop, 1 eske Freia Melkehjerter
Splitter melkesjokolade kokesjokolade
Skal du lage sjokoladehus med kokesjokolade?
Da trenger du:

6 stk 100g Freia kokesjokoladeplater
1 pose Freia Non Stop
1 eske Freia Premium 70% tynne pletter
6 stk 100g Freia kokesjokoladeplater, 1 pose Freia Non Stop, 1 eske Freia Premium 70% tynne pletter

Slik lager du sjokoladehusetInstruksjoner
 • 1.Husets to langvegger

  Ta en Freia sjokoladeplate, skjær av en rad på kortsiden for riktige lengde på husveggen, og legg sjokoladeplaten på et flatt underlag som tåler mikroovn. Legg sjokoladeplaten i mikroen i ca. 10 sek. på full effekt. Er den fortsatt hard, legg den i mikroen i 5-10 sek. til. Deretter skjær forsiktig ut tre vinduer i sjokoladeplaten. Bruk fingrene på undersiden av sjokoladeplaten for å skyve ut vinduene. Gjør det samme med neste sjokoladeplate. Legg husveggene i kjøleskapet i ca. 10 min. så de stivner.

  Freia kokesjokolade: Benytt samme anvisning, skjær ut to vinduer i stedet for tre. Lag vinduene to sjokoladeruter store.

  Har du ikke mikro; Bruk stekeovn på lav varme (ca. 120 grader) og la sjokoladeplaten mykne over litt lengre tid.


 • 2.Husets kortvegg nr. 1

  Ta en ny Freia sjokoladeplate og legg den i mikroen som i steg 1. Del platen i to på midten på kortsiden (4 ruter høy). Ta den ene delen, og følg bildets skjæreanvisning for å lage veggen.

  Freia kokesjokolade:
  Bruk en hel kokesjokoladeplate og skjær som anvist på bildet, 4 ½ rute høy.

  Tips: Hvis du brekker noen deler idet du skjærer i de, kan du bare lime de sammen igjen med smeltet sjokolade. La delen ligge litt i kjøleskapet etterpå slik at den får satt seg.


 • 3.Husets kortvegg nr. 2

  Lag neste vegg med den andre delen av sjokoladeplaten slik som kortvegg nr. 1, og skjær i tillegg ut en dør som vist på bildet. La begge kortveggene stivne i kjøleskap i ca. 10 min.

  Freia kokesjokolade: Bruk en hel kokesjokoladeplate og skjær som anvist på bildet, 4 ½ rute høy.

  Tips: Det er lettere å pynte veggene før du setter huset sammen.


 • 4.Montering

  Ta frem et skjærebrett som du kan montere huset på. Smelt sjokoladen som er til overs (ikke smelt døren, den trenger du senere) forsiktig i mikroen eller i et vannbad. Kjøl den ned litt så stivner den raskere når husets deler skal settes sammen. Klipp til gelatinplater for vindusåpningene, og lim de fast med smeltet sjokolade på baksiden av vinduet. Bruk en pensel eller liten sprøytepose med smeltet sjokolade for å feste sammen langveggen og kortveggen.

  Tips: Bruk et glass som støtte for å stabilisere huset når du monterer veggene. Forsterk alle hjørner med ekstra smeltet sjokolade. La huset stivne i kjøleskapet i 15 min.


 • 5.Tak

  Før du setter på taket, legg en stripe smeltet sjokolade på toppen av kortveggene og langveggen. Legg på to sjokoladeplater som tak. La det stivne før du slipper sjokoladeplatene.

  For at taket skal sitte godt sammen, legg smeltet sjokolade i glippen mellom de to sjokoladeplatene på toppen av taket.

  La huset stivne i kjøleskapet i 20 min.


 • 6.Pipe

  Bruk 4 Freia Melkehjerter. Skjær av tre biter av et Melkehjerte (sidene og bunnen) som anvist på bildet, slik at du får en rektangulær bit. Ta et nytt Melkehjerte og gjenta, du trenger to rektangulære biter. For pipens kortsider trenger du to kvadratiske biter. Skjær på samme måte, men skjær av tre litt større biter slik at du får et kvadrat.

  Du trenger til sammen to rektangulære og to kvadratiske biter for å lage en pipe. Lim sammen de fire bitene før du fester pipen på husets tak, eller lim bitene fast rett på huset.

  Freia Kokesjokolade:
  Bruk Freia Premium 70% tynne pletter som pipe.


 • 7.Pynt

  Sett døren på plass. Dekorer huset med hvit glasur, Freia Non Stop og melis.

  Tips: En led lampe i huset gjør det koselig. Ikke bruk varme lys, da smelter sjokoladen.

  Hvit glasur
  Eggehvite glasur med noen dråper sitronsaft gjør melisen hvitere og stivner raskere. Du trenger:

  1 eggehvite
  5-6 dl melis
  ½ sitron eller sitronsaft

  Sikt melis og tilsett sitronsaft og eggehvite. Visp i ett par minutter til melisen er tjukk, kremaktig og glinser. Ha et fuktig håndkle over bollen når du arbeider med huset slik at glasuren ikke stivner.

  Oppbevar huset tørt, og borte fra varme og fukt.


 • Ferdig? Vi vil gjerne se
  sjokoladehuset ditt!
  Del det på instagram med
  #sjokoladehus


  Bake mer? Se flere
  juleoppskrifter på
  freiahjemmekonditori.no

Se flere juleoppskrifter på
freiahjemmekonditori.noKonkurranse!

Del ditt bilde av Freia Sjokoladehus på Instagram med #freiasjokoladehus og tagg @freia_norge, og bli med i kåringen av Norges flotteste sjokoladehus. Vinner får en tur til FreiaLand med opptil 4 familiemedlemmer eller venner.

#freiasjokoladehus
#sjokoladehus

Konkurranseregler
«Del bilde av ditt Freia Sjokoladehus på Instagram med #freiasjokoladehus og tagg @freia_norge, og vær med i trekningen av en tur i FreiaLand med opptil 4 familiemedlemmer eller venner»

Slik deltar du:

Aksept av vilkår og betingelser
Ved å delta i konkurransen aksepterer deltakeren konkurransereglene.

Arrangør av konkurransen
Mondelez Norge AS (”Mondelez”),
Johan Throne Holsts plass 1 ,
P.O. Box 6658 Rodeløkka,
NO-0502, Oslo.

Konkurranseperiode
Konkurransen starter 14.november og avsluttes 11. desember 2016. Det blir ikke valgt ut vinnere etter konkurranseslutt. 10 bidrag vil bli valgt ut som finalister hvor alle bidragene vil bli brukt i Freia sine kanaler og én episode av VG Partnerstudio. 1 finalist vil bli trukket ut som hovedvinner av en tur til FreiaLand hvorav de 9 andre finalistene vil motta en trøstepremie. Hovedvinner og de 9 resterende finalistene vil bli kontaktet via kommentarfeltet under bildet som er postet, og offentliggjort på www.facebook.com/freia. Vinner av hovedpremie og dens familiemedlemmer/venner vil måtte stille opp på en episode om Freia Sjokoladehus i desember 2016 på VG Partnerstudio sine annonsørsider.

Premie
Det kåres kun 1 vinner, og premien er en tur i FreiaLand for opptil 5 personer (1 vinner + 4 familiemedlemmer eller venner) til en verdi av 2900 NOK. Nedre aldersgrense for å være med vinner i FreiaLand er 10 år. Vinner med følge må selv dekke reisekostnader og opphold. Uttak av premien vil bli i 2017. De 9 andre bidragene/finalistene vil motta en trøstepremie hver som inneholder Freia sjokolade til en verdi av 300 NOK.

Hvem kan delta?
Konkurransen er åpen for alle over 18 år som er bosatt i Norge.

Det er ingen innmeldingsplikt eller kjøpeplikt for å delta i konkurransen. Det er helt gratis å delta.

Ansatte i Mondelez og andre partnere, samt deres nærmeste familie/venner kan delta i konkurransen ved å dele bilder og tagge #freiasjokoladehus og tagge @freia_norge, men de kan ikke vinne og motta noen form for premiering.

Slik blir vinnerne plukket ut
Vinneren av konkurransen blir valgt av en jury bestående av Freia og samarbeidspartnere i Freia Sjokoladehus-kampanjen. Beslutningene som blir tatt er endelige, og kan ikke overklages. Det vil bli valgt ut 1 bidrag som vil vinne hovedpremien til FreiaLand, og trøstepremier til de 9 resterende bidragene.

Vinner vil bli kontaktet av en representant fra Freia som tar kontakt i kommentarfeltet under det aktuelle vinnerbildet. Vinner må da sende en mail til Freia med fullt navn og adresse, slik at vinner kan motta premien og informasjon om hva som skal skje videre. Svarfristen på dette er 7 dager – svarer ikke deltakeren innen fristen vil det bli valgt ut en ny vinner.

Diskvalifisering
Mondelez og andre partnere forbeholder seg retten til å diskvalifisere deltakere som bruker andre personers bilde uten samtykke. Deltakere som bryter med konkurransereglene, deltar med upassende bilder eller forsøker å sabotere konkurransen vil også bli utestengt. Upassende eller støtende bilder vil bli rapportert til Instagram og fjernes.

Forbehold
Mondelez og andre partnere i denne konkurransen tar ikke ansvar for eventuelle trykkfeil eller andre utilsiktede misforståelser.

Mondelez og andre partnere kan ikke holdes ansvarlig for materialet som publiseres av deltagerne i konkurransen.

Samtykke til publisering av vinner og bilder
Ved å delta i konkurransen samtykker deltaker til at Mondelez kan publisere bildet til deltakeren uten ytterligere godkjennelse eller kompensasjon. Dette gjelder i ethvert medium eller markedsføringssammenheng.

Deltaker må ha rettighetene til bildet som lastes opp, samt ha samtykke fra evt andre avbildede. Mondelez og andre partnere fraskriver seg ansvaret for bilder som lastes opp uten at deltakeren har fulle rettigheter.

Personopplysninger
Personopplysninger som oppgis vil kun bli benyttet for administrering av konkurransen og vil deretter bli slettet. Opplysninger om vinnerens navn og kontaktopplysninger vil være tilgjengelig hos Mondelez for de som måtte ha spørsmål vedrørende resultater av konkurransen. Du kan kreve informasjon fra Mondelez i forbindelse med behandling av dine personopplysninger, samt kreve at uriktige opplysninger blir korrigert. Spørsmål vedrørende håndtering av personopplysninger, krav om korrigering av uriktige opplysninger og informasjon om resultatet av konkurransen, rettes til Mondelez forbrukerservice tlf.: 21 53 08 57.

For å fullføre premieutdelingen, kan personopplysninger overføres til en tredjepart. Mondelez er i slike tilfeller databehandlingsansvarlig. I forbindelse med dette, kan personopplysninger bli overført til et land utenfor EØS.